Home

Welkom bij de Bikeplanet Mini Downhill Cup!

De Mini Downhill Cup (MDC) organiseert sinds 2010 leuke, laagdrempelige maar ook uitdagende downhillwedstrijden op Nederlandse bodem mede om rijders in de gelegenheid te stellen hun skills te ontwikkelen. In 2020 weer met steun van BIKEPLANET Haarlem als onze naamsponsor.

We willen iedere downhill liefhebber van de ‘lage’ en omringende landen mooie wedstrijden voorschotelen!
Helaas heeft de Corona periode veel verstoord, organisatoren hebben dat niet allemaal zonder kleerscheuren overleefd inclusief de MDC clubs.


Toch is er in 2023 nog één club die een downhill wedstrijd organiseert, al is het niet in MDC verband.  

Alles over Wijchen 3 sept 2023 incl inschrijving op de MTB club Licht Verzet site.
Schrijf snel in want vol=vol!

Komt jouw locatie en organisatie hierbij? Neem contact op met info@minidownhillcup.nl

WE HOPEN OOIT WEER ALS MDC TE KUNNEN ORGANISEREN

Per wedstrijd komen 5 categorieën in actie ingedeeld naar jong/oud en man/vrouw. Doe mee, maak kennis met het rijden tegen de klok en proef de sfeer van een wedstrijddag samen met vele andere downhill liefhebbers en toeschouwers!

Op deze website kun je de regels van de cup bekijken, de uitslagen inzien en je natuurlijk inschrijven voor de wedstrijden. Wil je up-to-date blijven van de laatste ontwikkelingen zoals track previews, bezoek dan onze Facebook-pagina.

Is de MDC iets voor mij?

De wedstrijden zijn voor iedereen en de insteek is voor elk niveau rijder een leuke dag te organiseren. De parcoursen zijn goed te rijden voor beginners . Waar het echt moeilijk wordt is er natuurlijk een ‘chicken way’ (een klein omweggetje om een obstakel). Daardoor is de track voor iedereen; vrouw, man, jong of oud goed te doen. Startende downhiller,  kandidaat voor het podium of alles er tussenin, maar ook toeschouwers, iedereen is welkom!

Hoe werkt het?

Maak een account aan waarmee je kunt inloggen en vervolgens inschrijven voor deelname aan een race. Inschrijvingen starten doorgaans een maand voor de betreffende wedstrijd.

How to enter a race?

Create an account which enables you to log in and enter the race of your choice. Races normally open up for entering one month in advance.